Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,9 g/l
Restsocker 0,1 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Röda viner
Fruktig och inbjudande doft av mörka bär, moreller, plommon, skogsbär, svarta vinbär, salvia, fikon, kakao, kaffe, fat och örter. Smaken är fruktig och nyanserad smak med fatkaraktär som avrundas i en lång, elegant eftersmak.
De noggrant utvald druvklasarna sorteras en andra gång vid ankomst till vineriet. Druvorna avstjälkas varsamt innan de pressas skonsamt. Musten fick sedan spontanjäsa i temperaturkontrollerade ståltankar vid 26-28°C. Skalmaceration i 10-16 dagar beroende på druvsort. Den malolaktiska jäsningen skedde i ståltank.
Vinet har lagrats 15 månader i en kombination av franska och amerikanska 225L barriquer. Vinet får sedan ligga ytterligare 3 månader på flaska innan det släpps.
Serveras vid 16-18°C till klassiska smakrika och eleganta kötträtter.
Första årgången av Guidalberto gjordes 2000 av Nicolo Incisa och Sebastiano Rosa.
A deft and bright blend to serve with a platter of creamy Camembert wedges, the 2018 Guidalberto is 60% Cabernet Sauvignon supplemented with 40% Merlot, showing a smooth and silky delivery of aromas with black fruit and sour cherry backed by spice, pressed flower and tilled earth. These are fragrant and delicate results fitted to a medium-weight finish that is driven by freshness and elegant tannins. Drink Date 2020 - 2030