Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Komplex doft med inslag av jordgubbar, hallon, körsbär, kryddor, blommor och rostade fat. Fyllig, välbalanserad och komplex smak med silkeslena tanniner. Lång harmonisk eftersmak.
Druvorna avstjälkades delvis före pressning. Andelen varierar beroende på årgång. De pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i 19 dagar. Druvorna trycktes dagligen ned i musten för att extrahera så mycket smak och färg som möjligt från skalen. Vinet flyttades sedan över till ekfat genom gravitation. Vinet har lagrats 16-18 månader på franska ekfat varav 60% är nya och resterande är andragångsfyllda fat.
Vinet kan lagras 10-25 år.
Serveras vid 16°C till rätter av fågel, fläsk, kalv eller lamm.
Insiders know how good this cuvée is chez Faiveley, and the 2023 Latricières-Chambertin Grand Cru is another excellent rendition, offering up aromas of sweet wild berries, rose petals, orange zest and vine smoke, followed by a medium to full-bodied, fleshy but ethereal palate that's refined, precise and mineral.
Drinking Window: 2030 - 2055 A superb example of the appellation – firm and tannic, a bit more reserved than the Clos de Bèze perhaps, but with an earthy, smoky charm of its own, and abundant ripe plum and black cherry fruit aromas. The texture is dense and substantial, but the wine avoids heaviness to exhibit traditional charm. Give this wine five to seven years to open up, and drink it over the next three decades.