Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,4 g/l
Restsocker 0,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Generös fruktig doft med inslag av körsbär, plommon, röda vinbär, mandel, fat, viol och örter. Mjuk smak, med fin syra och mineralitet samt en lång, harmonisk eftersmak.
Druvorna skördades för hand senare än normalt med sangiovese först i slutet av september följt av cabernet sauvignon i slutet av oktober. Druvorna sorteras redan i vingården. De noggrant utvalda klasarna sorteras en andra gång i vineriet. Druvorna avstjälkades försiktigt innan de pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i temperaturkontrollerade ståltankar vid 26-27°C. Skalmaceration under 12-15 dagar beroende på druvosort. Den malolaktiska jäsning sker i ståltank.
Vinet har lagrats 12 månader i mestadels franska barriquer, samt en liten del i amerikansk ek. Samtliga fat var andragångs- eller tredjegångsfyllda fat som tidigare använts till lagring av Guidalberto.
Serveras vid 16-18°C till klassiska eleganta kötträtter.
Första årgången av detta vin tillverkades 2002