Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,9 g/l
Restsocker 0,8 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Generös fruktig doft med inslag av körsbär, hallon, röda vinbär, plommon, viol, örter och fat. Mjuk smak, med hög välbalanserad syra och sammetslena tanniner. Lång, harmonisk eftersmak med en fin mineralitet.
Druvorna skördades för hand med sangiovese först i början av september följt av cabernet sauvignon i första veckan i av oktober. Druvorna sorterades redan i vingården sedan sorterades de noggrant utvalda klasarna en andra gång i vineriet. De avstjälkades försiktigt innan de pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i temperaturkontrollerade ståltankar vid 26-27°C. Skalmaceration under 12-15 dagar beroende på druvsort. Den malolaktiska jäsning sker i ståltank. Vinet har lagrats 12 månader i tredjegångsfyllda franska barriquer som tidigare använts till lagring av Guidalberto.
Serveras vid 16-18°C till fågel, fläsk, lamm eller nöt.
Första årgången av Le Difese gjordes 2002
Drink date: 2025 - 2028. Pale crimson and very well balanced – difficult to discern which ingredient is which, it's so well integrated. Very clean. Light-bodied and fresh. Makes you yearn for a bowl of good pasta.
Drinking Window: 2025 - 2030 A tangy raspberry and pomegranate attack is followed by some ripe dark fruits wrapped in soft, open-knit tannins. Tenuta San Guido sources the Sangiovese for Le Difese from family friends in nearby Chianti Montespertoli and Chianti Rufina, but as a result of the widespread peronospora (downy mildew) in 2023, the percentage has dropped from 70% in 2022 to 65% in the 2023. It doesn't seem to have slowed its momentum, however, as it bristles with energy. Bright and well balanced, it's a delicious introduction to the estate.