Le Petit Xavier Rosé

  • Xavier Vins
  • Frankrike,

97,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1029416

Sortiment Restaurang

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,0 %

Roséviner

Karaktär

Le Petit Xavier Rosé har en fruktig doft med trevliga inslag av röda bär och frukter, blodapelsin, vattenmelon och en fläkt av färska örter. Smaken är fruktig och fräsch med röda frukter och färska örter.

Tillverkning

Den vackra rosa färgen fås genom en kort urlakning av skalen. Vinet jäser i rostfria ståltankar för att bevara så mycket som möjligt av druvans fruktighet och fräschör.

Passar till

Utmärkt sällskapsdryck samt till sallader, pasta, pizza, till lite kraftigare fiskrätter.

Information

Xavier Vignon har en mycket bred erfarenhet och kunskapsbredd då han arbetat under 34 skördar både på södra och norra halvklotet som konsulterande vinmakare. Han har arbetat mycket i Champagne och har bland annat haft flera hundra uppdrag södra Rhônedalen. Sen 2016 är han helt fokuserad på sina egna viner och vineriet som idag producerar kring en miljoner flaskor per år är beläget i Chateauneuf du Pape. Xavier vins äger 30 hektar i södra Rhônedalen och köper även vin och druvor från utvalda odlare i området. Xavier Vignons filosofi är att vinerna alltid skall spegla ursprunget, samtidigt som de ska en tydlig prägel av hans stil och personlighet. Man köper endast vin och druvor som kommer från gamla eller mycket gamla stockar. Detta ger en mycket bra intensitet och smaklängd till vinerna. Man lägger mycket stor kraft i konsten att blanda vin från de olika lägena och få ett bättre slutresultat än summan av de olika komponenterna. Ett hantverk som Xavier behärskar mästerligt. Detta ger en fin nyansrikedom och komplexitet till vinerna.