Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 8,2 g/l
Restsocker 7 g/l
Alkoholhalt 12,5 %
Champagne
Stor, fruktig och nyanserad doft med inslag av solmogen citrus, gula plommon, nektarin, persika, lätt brödighet, vanilj, karamelliserade mandlar, blommor och mineral. Elegant, komplex, frisk och fruktig smak med en hög men välbalanserad syra och fina små bubblor. Lång harmonisk eftersmak med en fin mineralitet.
Druvorna skördades mellan 13-30 september. 30% av vinet har genomgått malolaktisk jäsning. 24% av basvinet har lagrats i stora franska ekfat, sk foudres. Vinet lagras i genomsnitt i 3 år på jästfällning samt 6 månader efter degorgering.
Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.
246 står för skörd nummer 246 sedan champagnen började produceras. Vinet består främst (55%) av basårgång 2021. Resten av vinet består av 35% "Perpetual Reserve", en blend av årgångarna 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 samt 10% "Reserve wine" som lagrats i ekfat och består av årgångarna 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 och 2017. Använd gärna Louis Roederers app för att läsa av QR-koden på etiketten och få all information om innehållet i just din flaska.
A harmonious Champagne that shows impeccable balance, with depth and focus to its flavors of white cherry, Honeycrisp apple, tangerine peel and biscuit, while retaining vibrancy and grace. A chalky underpinning comes to the fore on the creamy finish, joining delicate spice and floral accents. Chardonnay, Pinot Noir and Meunier. Drink now through 2030.
Roederer’s multi-vintage, multi-regional blend is named for its 246th harvest and that experience is notable here. Subtly complex, this elegant Champagne combines delicately balanced notes of apple blossom, spiced pear, citrus peel and brioche with a lightly chalky mouthfeel. Drinking Window: 2025 - 2045