Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 6,5 g/l
Restsocker 0,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Ännu ung men intensiv doft med inslag av rökig mineral, persika, äpplen, citrus och örter. Smaken är torr, fyllig, krispigt elegant med välbalanserad syra och en medellång eftersmak med fin mineralitet.
Druvorna pressas skonsamt innan musten får jäsa långsamt. Naturlig klarning. Lätt filtrering före buteljering.
Vinet har lagrats i stora neutrala franska ekfat. Vinet dricks med fördel mellan 2026-2039 men kan under gynnsamma förhållanden lagras ännu längre.
Serveras vid 10-12°C till eleganta rätter av fisk och skaldjur gärna med asiatiska inslag eller till ank- och gåslever. Vinet passar också utmärkt till ost. Dekantera vinet i god tid före servering om det dricks ungt, så aromerna får tid att utvecklas.
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1