Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 6 g/l
Restsocker 2,9 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Aromatisk, ännu ung och diskret doft med inslag av citrus, vit persika, päron, äpplen, honung, örter, blommor och lite rökig mineral. Smaken är torr, fyllig, elegant och silkeslen med välbalanserad syra och en medellång eftersmak med fin mineralitet.
Druvorna skördas för hand. De pressas skonsamt i hela klasar och musten spontanjäser sedan i gamla stora ekfat. Gravitation används i stor utsträckning i vineriet för att undvika onödig påverkan på vinet. Försiktig filtrering av vinet före buteljering och minimal mängd svavel används.
Vinet har lagrats på sin jästfällning i stora, gamla traditionella ekfat fram till buteljering. Drickes med fördel mellan 2025-2040, men kan under gynnsamma förhållanden lagras ännu längre.
Serveras vid 10-12°C till eleganta rätter av fisk och skaldjur gärna med asiatiska inslag eller till ank- och gåslever. Vinet passar också utmärkt till ost. Dekantera vinet i god tid före servering om det dricks ungt, så aromerna får tid att utvecklas.
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1