Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 6 g/l
Restsocker 0,7 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Fruktig och kryddig doft med inslag av citrus, persika, nektarin, kryddor, rostad brioche och lite rökig mineral. Sammetslen struktur med fin välbalanserad syra samt en elegant mineralton.
Druvorna skördades för hand. De pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i stora gamla ekfat. Gravitation används i stor utsträckning i vineriet för att undvika onödig påverkan på vinet. Vinet har lagrats på sin jästfällning i stora, gamla traditionella ekfat fram till buteljering. Försiktig filtrering av vinet före buteljering och minimal mängd svavel används.
Vinet dricks med fördel mellan 2026-2038.
Serveras vid 12-14°C till rätter av fisk, skaldjur eller fågel, gärna med lite kryddiga inslag. Vinet passar också bra till olika ostar.
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1.