Saint-Réol 

Saint-Réol är ett kooperativ som grundades 1962 av 58 vinodlare i den Grand Cru-klassade byn Ambonnay. Idag har man vuxit till över 230 medlemmar som representerar några av regionens bästa vingårdar.


Kooperativet skördar och vinifierar druvor uteslutande från Grand Cru-lägen, och säljer vidare vinerna till flera välrenommerade champagnehus såsom Dom Pérignon, Perrier-Jouët, Laurent-Perrier, Mumm, Deutz, och Pol Roger.

Fem procent av druvorna används till viner under namnet Saint-Réol; en produktion på 80-100.000 flaskor/år, med fokus på hög kvalitet snarare än volym. Medlemmarna i Saint-Réol uppmuntras att arbeta enligt HVE-metoder (Haute Valeur Environnementale), vilket innebär en hög miljömedvetenhet i vingårdsarbetet.


Ambonnay är en av de 17 byar som är klassade som Grand Cru i Champagne. Det är en av de största med 380 hektar vingårdar, där 84 procent är uppodlad med pinot noir och resten med chardonnay.


De främsta vingårdslägena ligger i en sydostlig exponering, mellan 150–180-meter över havet. Byn är mest känd för sina mycket högklassiga och eleganta pinot noir-viner, men även chardonnay-vinerna håller en mycket hög nivå.

Viner från Saint-Réol

Champagne

Frankrike