Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Saint-Réol är ett kooperativ som grundades 1962 av 58 vinodlare i den Grand Cru-klassade byn Ambonnay. Idag har man vuxit till över 230 medlemmar som representerar några av regionens bästa vingårdar.
Kooperativet skördar och vinifierar druvor uteslutande från Grand Cru-lägen, och säljer vidare vinerna till flera välrenommerade champagnehus såsom Dom Pérignon, Perrier-Jouët, Laurent-Perrier, Mumm, Deutz, och Pol Roger.
Fem procent av druvorna används till viner under namnet Saint-Réol; en produktion på 80-100.000 flaskor/år, med fokus på hög kvalitet snarare än volym. Medlemmarna i Saint-Réol uppmuntras att arbeta enligt HVE-metoder (Haute Valeur Environnementale), vilket innebär en hög miljömedvetenhet i vingårdsarbetet.
Ambonnay är en av de 17 byar som är klassade som Grand Cru i Champagne. Det är en av de största med 380 hektar vingårdar, där 84 procent är uppodlad med pinot noir och resten med chardonnay.
De främsta vingårdslägena ligger i en sydostlig exponering, mellan 150–180-meter över havet. Byn är mest känd för sina mycket högklassiga och eleganta pinot noir-viner, men även chardonnay-vinerna håller en mycket hög nivå.