Viña Casa Silva

Viña Casa Silva har fått flest utmärkelser 

1892 flyttade Emilio Bouchon från franska Saint- Émilion till Chile för att odla vin. Han slog sig ner i Colchaguadalen som är en av Chiles bästa vinregioner och där följde ättlingarna i hans fotspår.

Men det var inte förrän mer än hundra år senare, 1997, som femte generationen i form av Mario Silva och hans äldste son Mario Pablo Silva gjorde allvar av planerna att producera vin under egen etikett. Så föddes familjeföretaget Viña Casa Silva.

Marios tre övriga söner, Francisco, Gonzalo och Raimundo, anslöt och idag arbetar alla tre i företaget. Under generationer har familjen skaffat sig en unik kunskap om Colchaguas terroir och letat upp gamla vingårdar. Företaget förfogar idag över fem separata vingårdar, fyra i Colchaguadalen och den femte i Lago Ranco i regionen Austral.

Odlingarna sköts med största hänsyn tagen till naturen, hela vägen från vingården till färdiga buteljer och företaget var bland de första att tillämpa det chilenska regelverket för långsiktig miljömässig hållbarhet.

Familjens övergripande mål är ambitiöst: att vara det givna förstahandvalet när det gäller chilenskt kvalitetsvin på den internationella marknaden. Och man är onekligen på god väg, Viña Casa Silva är det vinföretag som fått flest utmärkelser i Chile under 2000-talet.