Domaine Albert de Conti

Bröderna Guillaume och Paul de Conti grundade Domaine Albert de Conti i den lilla byn Saint Julien d'Eymet tillsammans med Yann Lecoindre så sent som 2022, även om de alla har historia som sträcker sig längre tillbaka i trakten än så.

Guillaumes och Pauls pappa Francis driver idag Château Tour des Gendres i Ribagnac tillsammans med sin kusin Luc. Yann började som källarmästare på Château Tour des Gendres där han kom i kontakt med Guillaume och Paul. Det som den dynamiska trion idag kallar för Domaine Albert de Conti var ursprungligen Francis egna vingårdar som han i sin tur hade tagit över från sina föräldrar.

Vingårdarna uppgår till 30 hektar och jordmånen består huvudsakligen av kalksten och lerjord. De äldsta rankorna planterades av Guillaume och Pauls farfar Albert de Conti 1966. Vingårdarna har odlats ekologiskt länge och teamet hoppas ta det ännu ett steg längre i framtiden genom att ta till biodynamiska metoder och anlägga skogsträdgårdar för att ytterligare stärka jordarnas naturliga hälsa.

Experimentlustan har även fått dem att under stort hemlighetsmakeri introducera två druvsorter som aldrig odlats i regionen tidigare. Vi ser fram emot att få veta vilka dessa är och att få se deras projekt fortsätta utvecklas.

Mousserande viner

Frankrike

Vita torra viner

Frankrike