Dopff au Moulin

DOPFF AU MOULIN

 Dopff au Moulin - en av de äldsta familjeägda vinfirmorna i Alsace!

Få firmor kan skryta om både ett så anrikt förflutet och så många ikoniska innovationer som Dopff au Moulin. På många sätt kan man påstå att hela Alsace idag bär Dopffs prägel eftersom de var först med att producera Crémant d’Alsace och även först med att buteljera sina viner på de avlånga ”flûte”-flaskor som idag enligt lag pryder samtliga av regionens viner. 
Deras storlek och svåröverträffade långvariga erfarenhet gör att de har tillgång till många av områdets bästa Grand Cru-lägen, inte minst Schoenenbourg där de själva äger 15 hektar sedan många generationer tillbaka.

Dopff au Moulin har länge varit en folkkär producent i Sverige, inte minst sedan Cuvée Julien Brut lanserades på bolaget på 90-talet och är än idag ett av de mest uppskattade mousserande vinerna på Systembolagets hyllor.

Majoriteten av producentens produktion är dock stilla viner, på regionens traditionella druvor; Riesling, Pinot Gris & Pinot blanc m.m. Dopff au Moulins viner görs alltid i en helt torr stil olikt många andra hus i Alsace.

Läs mer på dopff-au-moulin.fr
Följ dem! Dopff au Moulin på Instagram  Dopff au Moulin på Facebook

Viner från Dopff au Moulin