Tillbehör

I Riedels breda sortiment av vinglas och karaffer finns även produkter som underlättar vid rengöring. Oavsett om du väljer att diska glasen för hand eller i maskin kan de behöva torkas och finputsas efteråt. Riedels karaffrengörare hjälper dig att komma åt att tvätta där karaffborsten inte når, medan Riedels mikrofiberduk polerar glasen skinande blanka.

 

Diskbackar

Diskbackar finns för varje glasserie. Gå in på respektive glas på hemsidan och se vilken diskback som är anpassad för glaset.

Pris: 550 kr
(exklusive Diskback Veloce) 

Pris 1099 kr
(Diskback Veloce) 

Microduk/Putsduk

Oavsett om du väljer att diska dina glas för hand eller i maskin kan de behöva torkas och finputsas efteråt. Denna mikrofiberduk torkar glasen och avlägsnar fett på samma gång, vilket ger ett skinande blankt resultat.

Så putsar du

Torka glasen direkt för att slippa ränder och fläckar. Putsduken kan antingen vara torr eller lätt fuktad.

Ta tag om foten och torka genom att snurra foten. Torka sedan stammen och därefter kupan. Kupan torkar du lättast genom att greppa den med ena handen och försiktigt torka med den andra. För extra glans, fyll glaset med ånga och putsa glasen ytterligare en gång.

Pris: 138 kr

Rengöringskulor/Bottlecleaner

Karaffrengörare, i form av små metallkulor, som hjälper dig att komma åt att tvätta där karaffborsten inte når. Rengöraren fungerar både till Riedels munblåsta och maskintillverkade karaffer.

Används ej till följande karaffer då kulorna kan fastna och därmed orsaka skada: Ayam, Amadeo, Eve, Escargot, Curly, Boa, Black Tie, Mamba, Horse, Horn, Tyrol, RIEDEL Winewings, Swan och Face to Face.

Så rengör du

Fyll karaffen med varmt vatten och häll i kulorna. Snurra runt, skölj och låt sedan karaffen lufttorka på en ställning. För att undvika att kulorna rostar, låt dem torka på en bit hushållspapper innan du lägger tillbaks dem i burken.

Pris: 99 kr

 

För mer information om Riedels olika glasserier och prislista,
ring +46 (0)8 - 545 81 965 eller mejla till order@vingruppen.se