Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 4,5 g/l
Restsocker 1,7 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Ekologiskt
Vegan
Doften är aromatisk med koncentrerade toner av av björnbär, svart körsbär och plommon, kryddat med kardemumma, kryddnejlika och en subtil lavendel ton. I smaken är vinet ren och elegant, med saftiga mörka frukter omslutna av fina, strukturerade tanniner. Avslutet får djup och komplexitet genom inslag av vitpeppar och kryddor. Lång eftersmak.
Druvorna handplockades och kyldes över natten före spontan jäsning. Cirka 30 % av druvmassan jästes som hela klasar i både öppna betongkar och ståltankar. Vinet lagrades därefter i 16 månader på äldre stora äldre ektunnor (2 500 L) och andra års 400 L-fat.
Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.
Ett kraftfullt, elegant vin som harmoniserar perfekt med rätter som lammkotletter, vilt, BBQ-rätter eller mustig vegetarisk gryta. Strukturen och kryddigheten gör det också utmärkt till grytor med rökta inslag eller grillad aubergine.
Vingårdarna ligger på kammarna av Polkadraai Hills – ett svalt, granitrikt område i Stellenbosch med höga lägen och havsbris. Dessa förhållanden ger viner med stram syra, fin struktur och en elegant, återhållen karaktär. De vinrankor som används till detta vin är från mitten av 1970-talet och ingår i Sydafrikas prestigefyllda "Old Vine Project" (OVP), som hyllar vin från riktigt gamla stockar – en tydlig indikation på vingårdens djupa historiska rot och kvalitetsambition. Barbara Melck, vinmakare hos Reyneke som har jobbat med Johan Reyneke i många år , tog hem förstaplatsen som Next generation Winmaker där hennes Reyneke Sauvignon Blanc 2024 utsågs till bästa vin totalt! Även andra platsen var hennes vin, Reyneke Syrah 2023.