Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,6 g/l
Restsocker 1,3 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Stor och generös doft med inslag av citrus, vit persika, rökig mineral och flinta. Smaken är elegant, karaktärsfull, rund, aromatisk och kryddig med en läcker mineralnyans. Lång harmonisk och balanserad eftersmak. Ett majestätiskt vin!
Druvorna skördades för hand. De pressades skonsamt i hela klasar och musten fick sedan spontanjäsa i gamla stora ekfat. Gravitation används i stor utsträckning i vineriet för att undvika onödig påverkan på vinet. Vinet har lagrats 12 månader i stora, traditionella ekfat. Försiktig filtrering av vinet före buteljering och minimal mängd svavel används.
Dricks med fördel mellan 2026-2047, men kan under gynnsamma förhållanden lagras ännu längre.
Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur, fågel, kalv eller fläsk, gärna med asiatiska inslag. Passar även utmärkt till gås- eller anklever samt olika ostar.
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1