Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 6,8 g/l
Restsocker 1,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 12,5 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Biodynamiskt
Aromatisk och karakteristisk doft med inslag av citrus, äpplen, citrongräs, örter och rökig flinta. Elegant och torr smak med mycket fin välbalanserad syra och en lång harmonisk eftersmak.
Druvorna skördades för hand. De pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i gamla stora ekfat. Gravitation används i stor utsträckning i vineriet för att undvika onödig påverkan på vinet. Vinet har lagrats på sin jästfällning i stora, gamla traditionella ekfat fram till buteljering. Försiktig filtrering av vinet före buteljering och minimal mängd svavel används.
Drickes med fördel mellan 2026-2038
Serveras vid 10-12°C till eleganta rätter av fisk och skaldjur. Dekantera vinet i god tid om det dricks ungt.
Zind Humbrecht använder en egen skala för att underlätta för sommeliern eller konsumenten att förstå balansen mellan syra och sötma i vinet. På etiketten står det därför alltid Indice med en siffra efter, 1 till 5 där 1 betyder ”upplevs som torr” torr och 5 ”upplevs som söt”, allt efter balansen i vinet. Undantaget detta system är Sélection de Grains Nobles och Vendange Tardive. Detta vin har Indice 1