Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 4,7 g/l
Restsocker 99,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 20,5 %
Portvin
Fruktig, mycket ren doft med inslag av skogsbär, björnbär, hallon, plommon, mynta, lavendel, choklad och mineral. Elegant, söt, fruktdriven och mycket koncentrerad smak med välintegrerad syra och markerade tanniner. Mycket lång eftersmak.
Druvorna fottrampas i hela klasar och musten får sedan jäsa och macerera 3-4 dagar i sk lagares. Jäsningen avstannas genom tillsats av vinsprit.
Vinet har lagrats 21 månader på stora fat.
Serveras lätt kyld vid 16-18°C ofta som den är efter en måltid men passar också bra till smakrika ostar, gärna blåmögel, valnötter och torkad frukt.
Intensely fruity and dripping with luscious dark cherry, blackberry and blueberry flavors, leading to touches of sandalwood. Medium-grained tannins carry through to the lush, spice- and chocolate-filled finish. This shows fine grip and balance, with a very modern feel. Best from 2020 through 2045.
Now with a couple years in bottle, I am erring to the Taylor’s over the Fonseca (although these can always change!) The Taylor’s show more delineation and refinement with pure black currant, cassis, pencil box, hints of marzipan and a hint of dark chocolate. The palate is full-bodied and sumptuous with super-fine tannins, very pure blackberry and boysenberry notes interlaced with cedar, dried fig and a touch of black pepper on the beautifully refined finish. Excellent.