Wongraven Champagne Brut NV

  • Wongraven Wines
  • Frankrike, Champagne

418,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1029881

Sortiment Restaurang

Restsocker 6 g/l

Alkoholhalt 12,5 %

Champagne

Karaktär

Wongraven Champagne Brut har en nyanserad och inbjudande doft med blommiga inslag, toner av hallon, röda vinbär och kex. Smaken är torr, frisk, komplex och krämig med en lång, nyanserad eftersmak.

Tillverkning

Vinet har tillbringat 36 månader på sin jästfällning innan degorgering, och dosage är 6 gram per liter.

Lagring

Det här vinet är njutbart redan idag, men kan även lagras något år om man så önskar.

Passar till

Fisk, skaldjur och kaviar förstås, men denna smakrika Blanc de Noir passar även till rätter av tex kyckling, svamp, anka.

Information

Sigurd Wongraven, sångare och låtskrivare i Black Metal-bandet Satyricon, har under de senaste 10 åren även byggt upp ett av Norges mest framgångsrika vinvarumärken. Det är inte ovanligt att kändisar engagerar sig i vinprojekt, men Sigurds projekt är allt annat än en av de där satsningarna där någon välkänd bara sätter sitt namn på ett vin. Wongraven har en djup kunskap om vin och kan arbeta på peer-to-peer-nivå med sina vinmakarpartners. Tio år efter grundandet sitt vinföretag är Sigurd Wongraven fortfarande upptagen som musiker. Men han har också etablerat Wongraven Wines som en viktig aktör på den norska vinscenen. Nu, säger han, är det dags att ta Wongraven Wines internationellt.