Zimor Prosecco Treviso Extra Dry

  • C & C
  • Italien, Prosecco Treviso

98,90 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1027123

Sortiment Restaurang

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 11,5 %

Mousserande viner

Karaktär

Zimor Prosecco Treviso Extra Dry har trevligt fruktig doft med inslag av päron, gula frukter och en nyans av mandelmassa. Smaken är bra med lätt fruktsötma, en ganska mjuk mousse och smaker av tropisk frukt, päron och mandelmassa.

Tillverkning

Druvorna till detta vin kommer från prosseccoområdet Treviso och efter den första jäsningen genomförs genom tillsats av jäst och socker en kolsyrebildande andra jäsning i en sluten trycktank (tankjäsningsmetoden eller Charmat). . Extra Dry innebär att vinet har en restsötma på mellan 12-17 gram per liter.

Passar till

Perfekt som sällskapsdryck eller som välkomstbubbel. Även till lättsamma fisk och skaldjursrätter där det gärna får finnas en viss förnimbar sötma.

Information

C&C är ett dynamiskt och intressant vinföretag som ägs av den italienska familjen Coassin. De har tre vinproduktionsanläggningar där man producerar en rad olika vinvarumärken. Tenuta Sancarli ligger i Venetien, Japo i samma region, närmare bestämt i Valdodobbiadene (området Prosecco) och slutligen Malpasso som ligger mellan Nola och Tufo i Kampanien.