Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 6,1 g/l
Restsocker 1 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Vita torra viner
Hållbarhetscertifierat
Aromatisk doft med inslag av persika, aprikos, citrus, grapefrukt, svarta vinbärsblad, gröna äpplen,ananas och vanilj. Torr, frisk och välbalanserad smak i klassisk bordeauxstil och toner. Liten rökig mineralitet i eftersmaken.
Druvorna skördades för hand den 19 augusti. De pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i franska ekfat.
Vinet har lagrats 10 månader i franska barriquer, varav 35% var nya fat. Regelbunden bâttonage under lagringen. Vinet dricks med fördel ungt, men kan också lagras fram till 2027, eller ännu längre om man är ute efter mer mognadstoner i vinet.
Serveras vid 10-12°C till lättare rätter av fisk och skaldjur eller lättare kötträtter, exempelvis sparris med rökt lax, räkor i curry eller en ugnsbakad havsabborre med citrongräs. Vinet är också en klassisk följeslagare till getost.