Don Luciano Sparkling Brut

  • J. García Carrión
  • Spanien,

79,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1035563

Sortiment Restaurang

Totalsyra 6 g/l

Restsocker 10 g/l

Alkoholhalt 11,0 %

Mousserande viner

Karaktär

Ett spanskt mousserande vin med en medelstor doft och inslag av päron och citrus, samt en lätt fläkt av blommor. Smaken är torr och fruktig, och citrusen och pärontonerna återkommer på tungan. Fina bubblor lämnar ett uppfriskande avslut i munnen.

Tillverkning

Tillverkas enligt charmantmetoden, eller tankjäsningsmetoden, vilket innebär att man tillsätter jäst och socker i sluten trycktank vilket ger ett torrt vitt vin. Kolsyran skapas sedan under den andra jäsningen, vilket gör det till ett mousserande vin.

Passar till

Passar som aperitif eller till lätta fisk- och skaldjursrätter eller till en ostbricka med nötter.

Information

Familjen García Carrión har en lång tradition inom jordbruk. I århundraden har de odlat druvor, producerat vin och sålt från sin vingård i Jumilla i Spanien. 1890 beslutade nuvarande Presidentens farfars far José García Carrión att bygga ut vineriet för att möta en ökande efterfrågan från Frankrike. Det var då han också bildade företaget J. García Carrión. Det visade sig vara en lyckad satsning. I dag, nästan 130 år efter att bolaget grundades, levererar de inte bara vin till grannlandet Frankrike, utan till 155 länder i hela världen. Företaget äger vingårdar och vinerier i tio spanska vindistrikt och volymen som produceras gör att man är Europas största vinproducent och den femte största i världen. Trots sin storlek drivs verksamheten fortfarande som ett familjeföretag. Beslutsvägarna är korta. Presidenten Don Josés hustru är involverad i designen på företaget och sonen Luciano har haft stort inflytande i expansionen på den internationella marknaden.