Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 4,7 g/l
Restsocker 1,3 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Röda viner
Tydlig doft av mörka bär som björnbär och svarta vinbär. Smaken är kraftig, fyllig och koncentrerad med intensiv smak och eleganta tanniner. Elegant eftersmak med en liten ton av läder.
Druvorna avstjälkas delvis före pressning, andelen varierar beroende på årgång. Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan jäsa i 19 dagar. Druvorna pressas ned i musten dagligen för att extrahera så mycket smak och färg som möjligt från skalen.
Vinet har lagrats 16 månader i franska ekfat varav knappt hälften var nya fat och resterande del var andragångsfyllda fat. Under rätt förhållanden kan vinet lagras i 15-20 år.
Serveras lätt kylt vid 14-16°C till vilt, lammracks eller boeuf bourguginon.