Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 9,5 g/l
Restsocker 7 g/l
Alkoholhalt 12,0 %
Mousserande viner
Elegant och komplext med en djup fruktighet, hög syra och inslag av vinteräpplen, lemon curd, brioche, hasselnötter och vita blommor.
Majoriteten av druvorna genomgick en långsam, temperaturkontrollerad alkoholjäsning i rostrfia ståltankar vid ca 18 °C. 14 % av druvorna jäste i utvalda franska ekfat för att ge extra komplexitet och struktur. Vinet genomgick malolaktisk jäsning för att runda av den höga syran. Vinet fick lagras med sin jästfällning ca sex månader innan vinet blandades med reservvin och buteljerades för sin kolsyrejäsning.
Minst 46 månader på sin jästfällning vilket är 10 månader mer än vad lagen kräver för en vintage champagne.
Perfekt till smakrika och eleganta fiskrätter med en beurre blanc eller till kalvbräss.