Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 6,2 g/l
Restsocker 0,8 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Vita torra viner
Ekologiskt
Vegan
Biodynamiskt
Piggt och elegant vin med inslag av gröna äpplen, färsk aprikos och toner av salvia. Munkänslan är medelfyllig, med munvattnande syra och balanserat avslut.
Druvorna avstjälkades och krossades och fick därefter macerera i pressen i cirka 6 timmar innan pressning. Musten fördes sedan över på franska ekfat där alkoholjäsningen inleddes med enbart den naturligt förekommande jästen. Efter avslutad jäsning fick vinet lagra vidare på ekfat innan slutlig buteljering.
Vinet lagrades 9 månader på neutrala franska ekfat med sin jästfällning. Ingen batonnage utfördes.
Halstrad lax med ört- och brödtopping