Pour Toi John Lundvik BdB EKO

  • Veuve Ambal
  • Frankrike, Bourgogne

98,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1037546

Sortiment Restaurang

Restsocker 10 g/l

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 11,5 %

Mousserande viner

Ekologiskt

Karaktär

Härligt blommig och fruktig mousserande vin, gjort på endast gröna druvor som ger det en frisk och elegant smak. Pour Toi har en förförisk doft av persika och aprikos, följt av en harmonisk och krispig textur med subtila toner av mandarin och apelsin. Ett rent och okomplicerat bubbel för dig, för mig, för oss.

Tillverkning

Efter pressningen rensas druvmusterna och förbereds i kyla under 24 timmar. Jäsningen sker under låg temperatur. För att behålla en intensiv fräschhet genomförs inte malolaktisk jäsning. Vinet avlägsnas sedan och lagras på fina fällningar, innan det klarnas upp och filtreras för att förbereda dem för den andra jäsningen. Den andra jäsningen stabiliserar vinerna genom en kall process för att undvika eventuell tartarisk utfällning. Den andra jäsningen genereras genom tillsats av jäst och socker. Den sker vid 18°C i rostfria ståltankar för att säkerställa optimal homogenisering. Under den andra jäsningen är våra tankar utrustade med en ”omrörare” så att jäst och socker hålls särskilda. Strax före buteljeringen filtreras vinet under isobarometriskt tryck med mikronfilter.

Passar till

Att avnjutas vid festliga tillfällen eller bara vid en lugn stund med nära och kära.

Information

Pour Toi är ett ekologiskt mousserande vin som är tillverkat i hjärtat av Frankrike, i vinets huvudstad Beaune i Bourgogne. Den klassificeras som Brut, vilket är vanligt för många champagner. Det innebär att vinet är lågt på socker, med mindre än 12 gram per liter, som framhäver dess naturliga elegans och finess. Vinet skördas relativt tidigt så att druvorna behåller sin fräschhet och de egenskaper som passar för mousserande viner. Läs mer: https://folkofolk.se/artiklar/vin/nya-viner/john-lundvik-lanserar-elegant-bubbel-fran-bourgogne