Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 4,9 g/l
Restsocker 2,2 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Vegan
Floral doft och intensiva toner av mörk frukt, plommon och röda körsbär. Elegant struktur med fasta tanniner som balanseras av frisk syra och en lång saftiga finish.
Alla druvorna avstjälkas med maskin och förs vidare till cementkar på 2 500 liter och 5 000 liter samt 10 000 liters ståltankar. Druvorna kallmacererar 4 dagar innan jäsningen påbörjas. Denna varar i 2 veckor och med hjälp av "pigeage" och återpumpning av musten över skalmassan extraheras färg och tanniner.
25% av vinet har lagrats 8 månader i äldre franska ekfat. Vinet buteljeras ofiltrerat.
Serveras vid 14-16°C till maträtter av lamm, nöt eller grillad fisk.
Bodega Noemia grundades av vinmakaren Hans Vinding Diers och vinproducenten Noemia Marone Cinzano. Idag är de baserade i Rio Negro där vinstockar från 1930-talet fortfarande används. Få producenter har betytt så mycket för att höja statusen och renommé för Patagonien i Argentina som Bodega Noemía. De följer biodynamiska principer och tack vare kartläggning av deras terroir så blev de tidigt en av landets mest kända producenter av seriös Malbec.