Alpamanta Breva Pet Nat Criolla 2022

  • Alpamanta
  • Argentina, Mendoza

199,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1030330

Sortiment Restaurang

Totalsyra 8,6 g/l

Restsocker 1 g/l

Förslutning Kronkapsyl

Alkoholhalt 12,5 %

Mousserande rosé

Ekologiskt

Karaktär

Vinet har en körsbärsröd färg och har toner av färska röda frukter som körsbär, vinbär och hallon. I smaken framträder även inslag av mörk frukt, som plommon och björnbär. Vinet har en generös och fyllig inledning och en uppfriskande avslutning tack vare de fina bubblorna.

Tillverkning

Alpamantas Pet Nat görs av 100% Criolla Grande, en inhemska argentinsk druvsort. Vinet framställs med den så kallade ancestrala metoden, vilket innebär att man buteljerar vinet delvis under dess primära jäsning för att fånga koldioxid i flaskan och skapa en mild, bubblig kolsyra. Vinet har tillverkats utan tillsats av svavel.

Passar till

Som aperitif eller tillsammans med en fruktig dessert, även utmärkt tillsammans med vegetariska rätter eller som sällskapsdryck.

Information

År 2005 gick tre vänner samman för att etablera ett boutique-vineri i Mendoza, Argentina, i en av världens bäst lämpade regioner för vinodling. Andréj Razumovsky från Österrike, hans kusin André Hoffmann från Schweiz och Jérémie Delecourt från Frankrike hade som mål att producera viner av högsta kvalitet med hjälp av moderna ekologiska och biodynamiska metoder.