Alpamanta Breva Pet Nat Petit Verdot 2022

  • Alpamanta
  • Argentina, Mendoza

199,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1030329

Sortiment Restaurang

Totalsyra 6,3 g/l

Restsocker 1,7 g/l

Förslutning Kronkapsyl

Alkoholhalt 12,0 %

Mousserande viner

Ekologiskt

Karaktär

Doften bjuder på delikata blommiga toner kombinerat med fruktiga inslag av ananas, vit persika och kvitten. I smaken har vinet en mjuk och uppfriskande inledning, tack vare de fina bubblorna i vinet.

Tillverkning

Pet Nat Petit Verdot är ett pärlande vin som jäser med naturliga jäststammar och utan tillsatser eller konserveringsmedel. Det är ett vitt vin tillverkat av röda druvor som syresätts för att oxidera fenoler och därigenom få fram fina karaktärsdrag och undvika tanniner. Vinifieringen gjordes utan svaveldioxid eller andra tillsatser. När basvinet nådde 15 gram kvarvarande socker buteljerades vinet för att genomgå sin slutgiltiga jäsning, i vad som kallas den ancestrala metoden.

Passar till

Alpamanta Breva Pet Nat Petit Verdot passar utmärkt som aperitif, tillsammans med rätter med grönsaker eller vitt kött, men kan också vara ett utmärkt komplement till desserten.

Information

År 2005 gick tre vänner samman för att etablera ett boutique-vineri i Mendoza, Argentina, i en av världens bäst lämpade regioner för vinodling. Andréj Razumovsky från Österrike, hans kusin André Hoffmann från Schweiz och Jérémie Delecourt från Frankrike hade som mål att producera viner av högsta kvalitet med hjälp av moderna ekologiska och biodynamiska metoder.