AR Lenoble Brut Nature Dosage Zero NV

  • AR Lenoble
  • Frankrike, Champagne

469,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 70871

Sortiment Systembolagets beställning

Alkoholhalt 12,5 %

Champagne

Karaktär

En djup gyllene färg, klar och strålande. Smaken är torr, medelfyllig och fruktig med inslag av röda höstäpplen. apelsinmarmeladkulor, brödiga toner och mineral. Stor och generös med tryck i eftersmaken.

Tillverkning

Cuvée Zero dosage är en mycket harmonisk blandning av chardonnay, pinot noir och pinot meunier från endast de allra bästa sluttningarna i Epernay-regionen. Vinet lagras 5 år på sin jästfällning. Till basårgången 2015 tillsätts ca 45% reservviner lagrat på 225 l barriquer och på magnum.

Lagring

Att dricka nu eller spara i minst 10 år.

Passar till

Som aperitif eller till lyxiga förrätter som ostron, stekta pilgrimsmusslor med sötpotatiskräm eller till laxrullar.

Information

Redan för 25 år sedan när syskonduon Anne & Antoine Malassagne tog över egendomen efter deras pappa bestämde de sig för att inte bara lagra deras reserve-viner på ståltank utan även på 225 liters barriquer. Ett par år senare investerade de även i 5 000 liters fat för att komplettera deras basviner med reserve-vin som mognat långsammare. 2010 utvidgades detta med att tillämpa lagring på magnumflaskor under kork (som av naturlig förklaring) mognar ännu långsammare och bibehåller fräschören. Tillägget "MAG 15" syftar på att basårgången är 2015 samt att en del av vinet lagrats på magnum-flaskor.