AR Lenoble Cuvée Intense 1.5L NV

  • AR Lenoble
  • Frankrike, Champagne

899,00 exkl. moms

  • 1500 ml
  • Art.nr 77256

Sortiment Restaurang

Restsocker 2 g/l

Alkoholhalt 12,0 %

Champagne

Karaktär

Karaktären på Intense Mag16 är som en kombination av den eleganta Mag14 och mer kraftfulla Mag15. Vinet har en djup gyllene färg, klar och strålande. Smaken är torr, medelfyllig och fruktig med inslag av äpplen och mineral. Stor och generös med ovanligt lång eftersmak för en NV. Cuvée Intense är ett harmoniskt vin gjort på chardonnay från Grand Cru-byn Choilly, pinot noir från Bisseuil, och pinot meunier från Damery.

Tillverkning

Vinet framställs på traditionellt vis och jäser delvis på fat och delvis på ståltankar. Vinet vilar minst 3 år på sin jästfällning och med så lite dosage som möjligt behåller vinet sin friskhet. Till basårgången 2016 tillsätts ca 40% reservvin, varav en stor del lagrats 4 år på magnum.

Lagring

Att dricka nu eller spara i minst 10 år.

Passar till

Idealisk för alla dessa njutbara stunder med din familj eller vänner. Serveras kyld men inte iskall, helst 8 till 9 ° C

Information

Redan för 25 år sedan när syskonduon Anne & Antoine Malassagne tog över egendomen efter deras pappa bestämde de sig för att inte bara lagra deras reserve-viner på ståltank utan även på 225 liters barriquer. Ett par år senare investerade de även i 5 000 liters fat för att komplettera deras basviner med reserve-vin som mognat långsammare. 2010 utvidgades detta med att tillämpa lagring på magnumflaskor under kork (som av naturlig förklaring) mognar ännu långsammare och bibehåller fräschören. Tillägget "MAG 16" syftar på att basårgången är 2016 samt att en del av vinet lagrats på magnum-flaskor.