Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,5 g/l
Restsocker 0,4 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Ekologiskt
Stor, komplex doft av mörka och röda bär, apelsin, pomerans, viol, fat och jord. Smakrik, fyllig och djup smak med en välbalanserad syra och en mjuk tanninstruktur. Lång harmonisk eftersmak. Ett tydligt exempel på terroir.
Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i ståltank med regelbunden pigeage. Jäsningen pågick ungefär 15 dagar, temperaturen varierar beroende på jäsningen. 10-15 dagars skalmaceration. Vinet har lagrats 12 månader i franska 300L fat. Sedan ytterligare 24 månaders lagring i gamla 25hl botti. Avslutningsvis ungefär 12 månaders lagring i flaska.
Vinet kan drickas ungt men tack vare de raffinerade tanninerna har vinet även en lång lagringspotential.
Serveras vid 16°C till rätter av lamm, nöt eller vilt, gärna med inslag av tryffel. Vinet passar utmärkt till traditionell, elegant norditaliensk mat som risotto med parmesan.
År 2015 var den första årgången som producerades av detta vin under namnet Ceretto. Endast ca 3000 flaskor produceras varje år.
Here is a relatively new addition to the Ceretto portfolio (first introduced with the 2015 vintage and made in the years since). The organic 2018 Barolo Bussia has a bright note of sweet cherry or candied orange that frames the wine's generous, open-knit character. There are some dusty earth aromas that add layering and texture to the background. Drink Date: 2024 - 2044
Monforte d'Alba. Just mid ruby with orange tinges. Spicy, complex and brooding nose with hints of cardamon and stony, minerally hints, which normally come out only after longer bottle ageing. With aeration it shows impressive concentration of cherry fruit with a complex oak hints and a layer of succulent marasca-cherry fruit. Lots of juicy acidity and really light of touch while very long. Fine tannins cling to the fruit. Drink date: 2022-2034.
A sleek, elegant style, this is also firmly structured, offering cherry, strawberry, tar and mineral flavors backed by beefy tannins. Balanced in a compact, linear way, with mouthcoating tannins on the finish. Best from 2027 through 2042.