Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,5 %
Röda viner
Doften är vital och klassisk för Brunello med inslag av mörka körsbär, viol, läder, tobak och mineralitet. Smaken är fyllig och kraftfull med långlivad syra och silkeslena, kritaliknande tanniner. Ett enastående exempel av Brunello di Montalcino.
Vinet har jäst i ståltank i med ca 14-21 dagars skalmaceration.
Vinet har lagrats 24 månader i slavonska ekfat av äldre typ och avslutningsvis ytterligare 4 månader i flaska. Vinet kan under gynnsamma förhållanden lagras 20 år eller mer.
Serveras vid 16-20°C. Det här är ett vin som behöver nyanserade och smakrika rätter som osso buco, hängmörat kött och mustiga grytor.
Första årgång som producerades av detta vin var 1972.