By.Ott 2023

  • Domaine Ott
  • Frankrike, Côtes de Provence

979,00 exkl. moms

  • 3000 ml
  • Art.nr 90306

Sortiment Systembolagets beställning

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 13,0 %

Roséviner

Karaktär

Fruktig och aromatisk doft med inslag av nektarin, röda vinbär, smultron, rosor, rabarber, örter, citrus och mandel. Bärig, elegant, ungdomlig smak med en välbalanserad fruktsyra. Lång harmonisk eftersmak med en angenäm bitterhet med ton av grapefrukt.

Tillverkning

Druvorna skördas för hand. De pressas skonsamt och musten genomgår sedan en kort maceration innan den jäses i ståltank.

Passar till

Serveras vid 10-12°C till matiga sallader, kyckling och kalv och grillad fisk.

Information

Idag drivs egendomarna av kusinerna Christian och Jean-François och vinerna produceras i samarbete med vinmakarteamet från champagnehuset Louis Roederer. Hela processen kontrolleras, från blandning till lagring, vilket säkerställer den perfekta kvalitet som förväntas av dessa viner. Det unika med By.Ott är att hela årgången produceras och buteljeras vid ett och samma tillfälle, vilket garanterar att det alltid är samma vin i flaskan oavsett om du dricker det i början eller slutet av säsongen.

Recensioner

Rosévinerna från Provence gör succé. Ett paradexempel kommer från Domaine Ott - där kvaliteten garanteras av ägaren Champagne Roederer. Druvorna är de fyra klassiska sydfranska: grenache, cinsault, syrah och mourvèdre. Allt odlas biodynamiskt. Här bjuds på rik aromatisk frukt med inslag av smultron, blodapelsin och örtkryddor.

Mikael Mölstad - Svd 3 maj - 6 av 6