Castello del Poggio Moscato d'Asti 2020

  • Castello del Poggio
  • Italien, Piemonte, Moscato d'Asti

119,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1028451

Sortiment Restaurang

Alkoholhalt 5,0 %

Söta viner

Karaktär

Castello del Poggio Moscato d´Asti har en mycket fruktig doft med inslag av apelsin, päron, tropisk frukt och fläderblom. Söt, aromatisk och fruktig smak av päron, apelsin, honungsmelon, citrus och fläderblom. Fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak.

Tillverkning

De skördas och pressas försiktigt. För att ytterligare få fram de aromatiska och delikata smakerna som druvan får av denna unika terroir jäser man endast musten till 5 %. Vinet kyls sedan ner för att stoppa fermenteringen och en hel del naturlig restsötma finns kvar. Allt detta sker i trycktank och på så sätt får vinet sin lätt mousserande karaktär.

Passar till

Som pratvin eller till allehanda desserter. Är ett av de dessertviner som har det bredaste användningsområdet. Till glass och Sorbet, fruktdesserter, syrliga desserter och möter även väl kraftigare desserter.

Information

Castello del Poggio är en vacker egendom i Piemonte som ligger i hjärtat av regionen Asti. Egendomens historia kan spåras ända tillbaka till tempelriddarna då man började bygga ett slott på 1100-talet. Delar av slottet är fortfarande synbart på den vackra egendomen på toppen av en kulle med milsvid utsikt över dalen Val del Tempo. Gården förvärvades 1985 av familjen Zonin och innefattar idag 130 hektar vingårdar. Man odlar klassiska druvsorter i området som Barbera, Dolcetto, Grignolino, Moscato och Brachetto.