Domaine Laroche Réserve L’Obédience 2016

  • Domaine Laroche
  • Frankrike, Chablis

1 095,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1034792

Sortiment Restaurang

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,9 %

Vita torra viner

Karaktär

I smak och doft slås man av den typiska, blommiga karaktären från Blanchots. Efter detta följer en intensiv mineralton i lager med vit frukt. En remarkabel komplexitet i aromerna öppnar sig med en fullödig eftersmak. Vinet harmoniserar sig än mer efter 4-5 år och visar upp hela sin potential om den tillåts att lagras under 10-12 år.

Tillverkning

Efter skördens korta vila jäses vinet i 20°C under 3 veckors tid. 9 månade följer i ekfat från Bourgogne - och efter detta alkohol- och malolaktisk jäsning. Den slutgiltiga blendingen sker i ståltank och vinet lagras sedan i ca 6 månader innan det försiktigt buteljeras med en ytterst liten koncentration av svavel och med en varsam filtrering.

Passar till

Serveras gärna till en härligt krämig fiskrätt. Gärna till en elegant hummersallad eller varför inte till en lagrad ost från trakten av vingården. Serveras gärna vid 10-12°C

Information

En mild vinter följdes av en kall och regnig vår med frost samt hagelstormar. Augusti var varm och torr vilket gynnade den senarelagda mognaden och accelererade mognadsprocessen. September kom med milda skurar och härligt solsken som gav druvorna den perfekta skjutsen mot fullmognad. Skörden startade den 26 september och 2016 års årgång visade sig vara väldigt precis, frisk och välbalanserad. Kvantiteten var något mindre men kvaliteten visade sig vara på plats.