Domaine Laroche Réserve L’Obédience 2018

  • Domaine Laroche
  • Frankrike, Chablis

999,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1034804

Sortiment Restaurang

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 12,9 %

Vita torra viner

Karaktär

I smak och doft slås man av den typiska, blommiga karaktären från Blanchots. Efter detta följer en intensiv mineralton i lager med vit frukt. En remarkabel komplexitet i aromerna öppnar sig med en fullödig eftersmak. Vinet harmoniserar sig än mer efter 4-5 år och visar upp hela sin potential om den tillåts att lagras under 10-12 år.

Tillverkning

Efter skördens korta vila jäses vinet i 20°C under 3 veckors tid. 9 månader följer i ekfat från Bourgogne - och efter detta alkohol- och malolaktisk jäsning. Den slutgiltiga blendingen sker i ståltank och vinet lagras sedan i ca 6 månader innan det försiktigt buteljeras med en ytterst liten koncentration av svavel och med en varsam filtrering.

Passar till

Serveras gärna till en härligt krämig fiskrätt. Gärna till en elegant hummersallad eller varför inte till en lagrad ost från trakten av vingården. Serveras gärna vid 10-12°C

Information

Sommaren var ovanligt torr och med temperaturer över det normala (>37°C). Detta gjorde att veraison - när druvorna skiftar från grönt till färg - avancerade med 8 dagar jämfört med året innan. Efter två utmanande år med -50% av skörden så ses 2018 fram emot i kvalitet och en kvantitet som är mer normal ( Årgången 2018 ser ut att vara likvärdig år 2015).