Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Systembolagets fasta
Totalsyra 8 g/l
Restsocker 4,6 g/l
Alkoholhalt 12,0 %
Mousserande viner
Hållbarhetscertifierat
Vackert halmgul med små delikata bubblor. En generös och något blommig doft. Torr, fyllig och elegant vin med harmonisk eftersmak.
Druvorna skördas för hand och pressades skonsamt. Endast den första pressningen "Cuvée" används till denna crémant. Musten fick jäsa i ståltank, sedan blendas vinet och den andra jäsningen påbörjades i flaska, enligt Méthode Traditionelle. Vinet har lagrats på sin jästfällning i flaska under 24 månader, vilket är dubbelt så lång tid som minimikravet för Crémant d'Alsace.
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till lättare rätter av fisk eller skaldjur.
Originalrecepet skapades av Julien Dopff, som var den som initierade Méthode Traditionelle i Alsace.