Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Systembolagets fasta
Totalsyra 8 g/l
Restsocker 4,6 g/l
Alkoholhalt 12,0 %
Mousserande viner
En generös och något blommig doft. Ett torrt, fylligt och elegant vin med delikata små bubblor.
Endast den första pressningen "Cuvée" används till denna crémant. Musten jäser i ståltank. Sedan blendas vinet och den andra jäsningen påbörjas i flaska, enligt Méthode Traditionelle. Druvorna handplockas och pressas försiktigt.
Vinet har lagrats på sin jästfällning i flaska under 24 månader, vilket är dubbelt så lång tid som minimikravet för Crémant d'Alsace.
Serveras kylt vid 8°C. Vinet passar utmärkt som sofistikerad aperitif till festliga tillfällen eller till lättare förrätter, som exempelvis fiskterrin, men även till klassiska maträtter från Alsace som Choucrote Royale.
Originalrecepet skapades av Julien Dopff, som var den som initierade Méthode Traditionelle i Alsace.