Finca Las Moras Malbec 2020

  • Finca Las Moras
  • Argentina, San Juan

77,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1008741

Sortiment Restaurang

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 13,0 %

Röda viner

Vegan

Karaktär

Las Moras Malbec är ett fylligt vin med en djup mörk färg. Fräscha aromer av mogna körsbär. I smaken finner vi en försiktig kryddighet och en mjuk subtil tanninstruktur.

Tillverkning

Druvorna handskördas, avstjälkas och krossas för att sedan kallmacera en tid innan jäsningen som genomförs med hjälp av odlade jästkulturer. En del av vinet lagras i ekfat.

Lagring

Utmärk god att avnjuta idag, men kan sparas ett år om man så önskar.

Passar till

Rekommenderas till det Argentinska köket där vi finner rustika kötträtter grillade över öppen eld.

Information

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner. Finca Las Moras har cirka1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.