Finca Las Moras Sauvignon Blanc 2022

  • Finca Las Moras
  • Argentina, San Juan

77,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1016024

Sortiment Restaurang

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 13,5 %

Vita torra viner

Vegan

Karaktär

Finca las Moras Sauvignon Blanc har trevlig doft av tropisk frukt, ananas, och lime . Smaken är torr och fruktig med inslag av färsk ananas, tropisk frukt och lime.

Tillverkning

Druvorna har handplockats innan de skilts från sina stjälkar och därefter kylts ner för att bevara så mycket arom som möjligt. Druvorna har pressats med pneumatiskt tryck för att pressningen ska bli skonsam. Vinet har sedan jäst i rostfria ståltankar innan buteljering.

Lagring

Bör avnjutas nu, vinner ej på vidare lagring.

Passar till

Passar utmärkt till lättare fiskrätter på vit fisk men går även lika bra tillsammans med det asiatiska köket eller till mildare ostar.

Information

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner. Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.