Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,8 g/l
Restsocker 5,6 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 14,0 %
Röda viner
Fruktig doft av örter, svarta vinbär, lakrits och tobak. Smakrik och nyanserad med integrerad fatkaraktär samt inslag av körsbär, lakrits och örter.
De avstjälkade druvorna pressades. Jäsning och maceration i ståltank vid 28-30 graders temperatur med daglig överpumping.
Vinet lagrades 18-22 månader på nya och använda franska ekfat. Efter avslutad lagring blandas vinet och buteljeras. Det får sedan vila 12 månader på flaska innan det släpps till försäljning.
Ett vin som passar utmärkt till kraftigare kötträtter med krämiga tillbehör samt till smakrika lagrade ostar.
Första årgången av detta vin var 1983.
To my palate, the 2018 vintage sometimes feels a little too ripe or baked. I was reminded of those characteristics when tasting the Fèlsina 2018 Fontalloro. There is plenty of dark fruit at its core, but this wine also reveals dry tones of jarred oregano, grilled Mediterranean herb, crushed aspirin and graham cracker. The mouthfeel is pleasantly lean and silky, and perhaps the wine delivers more in terms of length than it does weight or texture. A little more bottle age should help flesh out and soften these results.