Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,3 g/l
Restsocker 0,9 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,0 %
Röda viner
Fruktig och kryddig doft av röda bär, fat och lakrits. Välbalanserat och elegant med silkeslena tanniner.
Druvorna avstjälkas delvis före pressning. Andelen varierar beroende på årgång. Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan jäsa i 19 dagar. Druvorna trycks ned i musten dagligen för att extrahera så mycket smak och färg som möjligt från skalen. Vinet flyttas sedan över till ekfat genom gravitation.
Vinet har lagrats 16 månader på franska ekfat varav knappt hälften var nya fat och resterande del andragångsfyllda fat. Kan under gynnsamma förhållanden lagras 7-12 år.
Serveras vid 14 - 16°C till eleganta kötträtter, exempelvis stekt ankbröst, kycklinggryta, oxfilé eller lagrade ostar.