Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 6,3 g/l
Restsocker 0,5 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 13,5 %
Röda viner
Fruktig och inbjudande doft av mörka körsbär, plommon, skogsbär, svarta vinbär, salvia, fikon, kakao, kaffe, fat och örter. Smakrik, fruktig, elegant och nyanserad med fatkaraktär som avrundas i en lång, elegant eftersmak.
Druvorna skördades relativt sent, med merlot i sena september för att avsluta med Cabernet Sauvignon i sena oktober. Druvorna sorterades för hand redan i vingården. De noggrant utvalda druvklasarna sorteras en andra gång vid ankomst till vineriet. Druvorna avstjälkas försiktigt innan de pressas skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i temperaturkontrollerade ståltankar vid 27-28°C. Skalmaceration i 15-18 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde i ståltank.
Vinet har lagrats 15 månader i en kombination av franska och amerikanska 225L barriquer, varav 40% var nya fat. Vinet får sedan ligga ytterligare 3 månader på flaska innan det släpps.
Serveras vid 16-18°C till klassiska smakrika och eleganta kötträtter.
Första årgången av Guidalberto gjordes 2000 av Nicolo Incisa och Sebastiano Rosa.