Il Falchetto Barbera d´Asti La Mata 2021

  • Tenuta Il Falchetto
  • Italien, Piemonte, Barbera d'Asti

119,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1027397

Sortiment Restaurang

Förslutning Skruvkork

Alkoholhalt 13,5 %

Röda viner

Karaktär

Barbera d´Asti La Mata har en fruktig doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, kryddor och en fläkt av lakrits. Smaken är fruktig och balanserad med trevliga toner av både röda och mörka frukter, färska örter och ett stråk av muskot och lakrits.

Tillverkning

Jäsningen genomförs i rostfria ståltankar vid en temperatur av 26-28°C. Vinet lagras under sex månader i tankarna och en månad på flaskan innan vinet släpps till marknaden.

Lagring

Är utmärkt god att avnjuta idag men kan även sparas ett par år om man så önskar.

Passar till

Är en utmärkt kompanjon till lite lättare och medelkraftiga anrättningar baserat på fågel, kött eller grönsaker. Naturligtvis även en smakrik pasta och en ambitiös pizza.

Information

Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax sydväst om staden Asti i norra Italien och är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 20% Barbera och resterande 30% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Grignolino, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir. 75% av produktionen kommer från egna odlingar.