Il Falchetto Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant 2023

  • Tenuta Il Falchetto
  • Italien, Piemonte, Moscato d'Asti

99,00 exkl. moms

  • 375 ml
  • Art.nr 1006655

Sortiment Restaurang

Alkoholhalt 5,5 %

Söta viner

Karaktär

Moscato d'Asti Canelli Tenuta Del Fant har en aromatisk och mycket fruktig doft av citron, apelsin, päron och fläderblom. Söt, aromatisk och fruktig smak av päron, citrus och fläderblom. Fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak.

Tillverkning

Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar där temperaturen kontrolleras till 15-16 grader under en period på ca 7 dagar. Därefter avbryts jäsningen och jäser klart i en sluten tank så att bubblorna utvecklas.

Lagring

Vinner inte på lagring.

Passar till

Som pratvin eller till allehanda desserter. Är ett av de dessertviner som har det bredaste användningsområdet. Till glass och Sorbet, fruktdesserter, syrliga desserter och möter även väl kraftigare desserter.

Information

Från årgång 2016 är detta vin klassat som en Moscato d’Asti DOCG Canelli. Av de 52 distrikt som har rätt att producera Moscati dÁsti är det bara 22 som ligger inom den prestigefulla subzonen Canelli. Dessutom måst druvorna växa minst 165 meter över havet. Tenuta il Fachetto ligger i Santo Stefano Belbo strax sydväst om staden Asti i norra Italien och är ett litet familjeföretag i fjärde generationen. Åtta av familjens medlemmar är involverade i allt från vingårdsarbete till export. 50% av druvorna som odlas är Moscato, 20% Barbera och resterande 30% en blandning av Sauvignon Blanc, Chardonnay, Arneis, Dolcetto, Grignolino, Freisa, Barchetto d'Acqui, Lampia och Pinot Noir. 75% av produktionen kommer från egna odlingar och man producerar varje år cirka 250 000 flaskor.