Las Moras Gran Syrah 2018

  • Finca Las Moras
  • Argentina, San Juan

179,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1025006

Sortiment Restaurang

Förslutning Naturkork

Alkoholhalt 14,5 %

Röda viner

Ekologiskt

Vegan

Karaktär

Las Moras Gran Syrah 2014 har nyanserad och kryddig doft med inslag av cederträ, torkade mörka frukter, skogsbacke och läder. Smaken är fyllig med inslag av, fat, tobak, kryddnejlika, torkade björnbär och fikon i ett bra avslut.

Tillverkning

Druvorna handskördas och selekteras redan i vingården. Jäsning sker med hjälp av den naturliga jästen i roterande jästankar. Vinet lagras ett och ett halvt år på en kombination av nya franska och amerikanska ekfat.

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras något år om man så önskar.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftiga kötträtter på mörkt kött.

Information

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner. Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.