Las Moras Love Cabernet Sauvignon 2021

  • Finca Las Moras
  • Argentina, San Juan

89,00 exkl. moms

  • 750 ml
  • Art.nr 1020643

Sortiment Restaurang

Förslutning Syntetkork

Alkoholhalt 14,0 %

Röda viner

Vegan

Karaktär

Las Moras Love Cabernet Sauvignon har en fruktig doft med inslag av svarta vinbär, mörka plommon, körsbär och en fläkt av vanilj. Smaken är medelfylligt med intensiva inslag av mörka bär såsom mogna körsbär och svarta vinbär. Vinet har en fräsch syra som balanseras upp av den trevliga frukten. I eftersmaken finner vi även en viss kryddighet tillsammans med vaniljtoner i en trevlig harmoni.

Tillverkning

Druvorna har handplockats och avstjälkats innan jäsningen som pågått i 10 dagar under en temperatur av mellan 22 och 27 grader. 60% av vinet har lagrats i ekfat i nio månader.

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas något år om man så önskar.

Passar till

Idealisk till grillade kötträtter, i synnerhet till nötkött. Passar även utmärkt till lagrade hårdostar.

Information

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner. Finca Las Moras har cirka1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.