Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 7,9 g/l
Restsocker 7 g/l
Förslutning Naturkork
Alkoholhalt 12,5 %
Champagne
Rik och magnifik doft med inslag av citrus, mineral, jasmin, apelsinblom, rostad mandel och en lätt rökighet. Torr, frisk och elegant smak med en lätt, krämig och silkeslen struktur. Mycket lång harmonisk eftersmak med en fin mineralitet.
Druvorna skördades mellan 15 september och 1 oktober. 28% av vinet vinifieras i ekfat och genomgår veckovis bâtonnage. Vinet genomgår inte malolaktisk jäsning. Blanc de Blancs buteljeras med lågt tryck för att behålla eleganta små bubblor.
Vinet lagras 5 år i Louis Roederers källare och ytterligare 6 månader efter degorgering innan champagnen släpps till försäljning.
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till eleganta maträtter av fisk, skaldjur eller kyckling.
Produced from four plots in Avize, the 2016 Brut Blanc de Blancs was disgorged in February 2022 with seven grams per liter dosage. Unwinding in the glass with aromas of citrus oil and peach mingled with toasted almonds, buttery pastry, iodine and white flowers, it's medium to full-bodied, ample and fleshy, with a deep and layered core of fruit, racy acids and a long, succulent finish, it stands out once again as the insider's choice in the Roederer range.