Välkommen till Vingruppen i Norden!
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När jag bekräftar att jag är 25 år eller äldre godkänner jag också att webbplatsen använder cookies.
Sortiment Restaurang
Totalsyra 5,8 g/l
Restsocker 8 g/l
Alkoholhalt 12,0 %
Champagne
Gyllene toner med inslag av ljus bärnsten. Härlig mousse med livliga bubblor. Doft av apelsin och hasselnötter, med varm fruktighet, typisk för ekfatslagrad Pinot Noir. Rik mogen doft; citrus, gula äpplen, brioche, vit choklad och apelsin. Rik rund och feminint elegant med bra mousse. I smaken återfinns gula äpplen, citrus, nougat, vit choklad. En klassisk vintage från Louis Roederer.
Detta vin är gjort enligt traditionell metod vilket innebär att vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. Ofta den flaska det sedan säljs i. Efter att man tillverkat ett stilla basvin tappas det på butelj. För att vinet ska bli mousserande tillsätts socker och jäst, så kallad liquer de tirage. Flaskan lagras sedan i svala källare där jästen långsamt äter upp sockret och kolsyra bildas. Efter månader och ibland flera års lagring placeras buteljerna i lutande läge med flaskhalsen nedåt. Successivt ökas lutningen till 90° och jästfällningen som samlats i flaskhalsen fryses. Kapsylen lossas och den frysta jästfällningen avlägsnas, så kallad degorgering. Flaskan toppas upp med nytt vin samt en liten mängd socker, så kallad dosage, och försluts igen.
20% malolaktisk jäsning och 25% av vinet vinifierades på ekfat. Vinet lanseras efter minimum fyra år på jästfällning och ytterligare sex månaders vila efter degorgeringen.